Hopp til hovedinnhold

Besøkte Instituttet i Roma

Tirsdag besøkte H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsessen Det norske institutt i Roma. Instituttet er et senter for forskning og formidling innen klassisk arkeologi og kunsthistorie, men inkluderer også i økende grad flere tidsepoker og fagfelt som språk, religion, historie.

23.04.2008

Instituttet ligger på Gianicolo-høyden, ovenfor bydelen Trastevere. Det er underlagt Humanistisk fakultet ved Universitetet i Oslo, men også andre universitet har anledning til å legge kurs til Roma og ellers bruke instituttets fasiliteter. Ved instituttet tilbys kurs for studenter fra alle universitetene i Norge, og instituttet gir selv årlige etter- og videreutdanningskurs for lærere i den videregående skole.

Instituttets leder, professor Turid Karlsen Seim, ønsket Dronningen og Kronprinsessen velkommen, og orienterte om instituttet og dets funksjoner, bruk og aktiviteter for tiden. Dronning Sonja og Kronprinsesse Mette-Marit fikk også besøke biblioteket, der instituttet stiller sin boksamling og sitt omfattende fotoarkiv til disposisjon for besøkende studenter og forskere.

Veiene fra Roma

Professor Thomas Thiis-Evensen fortalte om stiftelsen og prosjektet Veiene fra Roma. Med utgangspunkt i Roma tilbys korte studie- og opplevelsesreiser der temaet er arkitektur, bykultur og kunst betraktet som visuelle uttrykk for skiftende ideer og samfunn gjennom mer enn 2000 år.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook