Hopp til hovedinnhold

Dronning Sonjas skolepris 2008

H.M. Dronning Sonjas skolepris 2008 blir tildelt Løkenåsen skole i Lørenskog kommune i Akershus. Løkenåsen skole er ein komplett skole som maktar å sikre likeverd og inkludering på ein overbevisande måte.

13.11.2008

Dronning Sonjas skolepris blir i år delt ut for tredje gong. Prisen blir tildelt ein skole som har merkt seg ut i arbeidet med likeverd og inkludering, for at alle skal føle at dei høyrer heime og er med i eit fellesskap.

Grunngjevinga frå juryen

I grunngjevinga frå juryen heiter det blant anna:

"Skolen har gjennom mange år lagt stor vekt på å skape et tilpasset og likeverdig læringsmiljø. Juryen har merket seg at 35 % av skolens elever er flerspråklige og at de aller fleste av disse følger den vanlige undervisningen. Skolen har en egen innføringsklasse for elever som nylig har kommet til Norge og derfor ikke behersker norsk.

Juryen har også merket seg at skolen har en egen base for multifunksjonshemmede elever og en egen base for elever med store lærevansker. Skolen har for øvrig SFO for funksjonshemmede ungdommer i Lørenskog kommune."

Dronninga deler ut prisen

Dronning Sonja vil dele ut prisen på Løkenåsen skole fredag 28. november. Prisen består av 150 000 kroner, eit diplom og eit tresnitt av kunstnaren Eli Hovdenak.

Hennar Majestet Dronning Sonja har teke initiativ til denne skoleprisen for likeverd og inkludering. Vinnaren blir vald ut av ein jury leidd av professor dr.philos. Edvard Befring. Prisen blir administrert av Utdanningsdirektoratet.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook