Hopp til hovedinnhold

Prisutdeling i Lørenskog

Fredag delte H.M. Dronningen ut Dronning Sonjas skolepris til årets vinner - Løkenåsen ungdomsskole. Skolen får prisen for å ivareta likeverd og inkludering på en overbevisende måte, slik at elevene kan føle at de hører hjemme og er med i et fellesskap.

01.12.2008

Da Dronningen ankom Løkenåsen, ble hun først møtt av elever fra første klasse ved Åsen barneskole. På ungdomsskolen fikk hun så høre flott sang og gitarspill, samt imponerende hip-hop-dans av elever på skolen.

Prisoverrekkelsen

Dronning Sonja overrakte skoleprisen til rektor Aud Haaland, elevrådsleder Juliet Young og driftsstyrets leder Berit Øien Harr. Prisen består av en pengepremie på 150.000 kroner, et innrammet diplom og et bildet ”Inni varmen” av Eli Hovdenak. Dronningen gratulerte Løkenåsen skole med prisen og uttrykte at hun var imponert over alt skolen gjør, spesielt med tanke på inkludering og likeverd.

Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell, juryformann Befring, Utdanningsdirektoratets direktør Petter Skarheim og ordføreren i Lørenskog, Åge Tovan, var også blant dem som ville gratulere Løkenåsen skole.

Møte med elever og lærere

Dronning Sonja fikk møte engasjerte elever og lærere på skolen. Kunst- og håndverksklassen viste noen av sine arbeider og Dronningen ble vist det flotte biblioteket. Deretter fikk Dronningen et innblikk i undervisningen i innføringsklassen, - en egen klasse for elever med lite norskkunnskaper.

Elver i 8. klasse viste frem gruppearbeidet kalt ”Verdensrommet” og Dronningen fikk høre om elevenes fantasiverden. Elever fra 9. klasse viste utdrag fra en yrkesmesse de selv har laget.

MOT

Til slutt fikk H.M. Dronningen en orientering om skolens engasjement i ”MOT” en landsomfattende stiftelse som arbeider for tryggere oppvekstmiljø gjennom holdnings-skapende arbeid med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook