Hopp til hovedinnhold

Åpnet Reiselivsmessen 2009

I dag foretok H.M. Dronningen den offisielle åpningen av Reiselivsmessen 2009. Messen arrangeres for 22. gang i år, og finner denne gangen sted på Lillestrøm.

08.01.2009

Torsdag og fredag er messen en rendyrket fagmesse, med paneldebatt rundt temaet Hvordan utvikles reiselivsnæringen og hvordan påvirkes fremtidens reisemåter av innovasjon, økonomi og miljø. Det arrangeres også flere fagseminarer. Lørdag og søndag er messen åpen for publikum.

En Swhe-Shwe poppis til Dronningen

Da Dronningen ankom messen, ble hun møtt med blomster og en håndsydd dukke fra Sør-Afrika - en Swhe-Shwe poppis. Disse såkalte "Sowetodukkene" er håndsydde fantasifigurer inspirert av sørafrikanske eventyr. De er utviklet på grunnlag av barnehagebarns tegninger og sydd av deres mødre og bestemødre. Salget av dukkene bidrar til en økonomisk framtid for barn og familier i Soweto.

Åpningsseremonien

Reiselivsmessens administrerende direktør, Stig Nitter Foss, holdt innledningstalen før Audun Pettersen fra Innovasjon Norge holdt en tale om turisme og Norge som ferieland.

Tre indonesiske dansere holdt en fargerik og imponerende danseoppvisning i tradisjonell indonesisk dans, før Dronning Sonja erklærte Reiselivsmessen 2009 for åpnet.

Omvisning

Etter åpningsseremonien fikk Dronning Sonja en omvisning på messen. Det ble anledning til å foreta stopp, både ved USA-paviljongen og flere stands for Sør-Afrika og andre reisemål i Afrika.

Virgin Galactics stand om romturisme ble presentert, og det ble også stopp ved flere stands for reisemål i Norge, blant annet Nordland og Svalbard.

Avslutningsvis fikk Dronningen se Innovasjon Norges nye film som skal bidra til å promotere Norge i utlandet.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook