Hopp til hovedinnhold

Young Leader Summit II

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit og statsråd Erik Solheim inviterer til aidskonferansen Young Leader Summit II - Losby gods 23. - 25. juni 2009.

19.05.2009

På vegne av H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit og prosjektet aids2031 er miljø- og utviklingsminister Erik Solheim vert for et tre dages ungdomsmøte i juni. 30 unge ledere under 30 år fra alle verdensdeler kommer sammen for å diskutere bekjempelse av hiv og aids, og utfordringene knyttet spesielt til stigmatisering og diskriminering. Hovedmålsetningen er å sikre ungt lederskap i fremtidens aidsarbeid.

Unge mennesker er spesielt utsatt for hiv, og det er derfor spesielt viktig med ungt lederskap i det hiv-og aidsrelaterte arbeidet. Deltagerne representerer både grasrotorganisasjoner og beslutningsorganer. Et av formålene med konferansen er å styrke internasjonale ungdomsnettverk og å gi en ny generasjon unge ledere en stemme.

På konferansens siste dag legges det opp til dialog mellom de unge deltagerne og etablerte politikere, internasjonale institusjonsledere, representanter for media og finansieringsinstitusjoner. Målet er å bidra til å bygge opp en ny generasjon unge ledere i en ny fase av arbeidet  med hiv og aids.

Konferansen er en oppfølging av en lignende samling i San Francisco i fjor i regi av aids2031 - hvor unge ledere, deriblant Kronprinsparet, var samlet for å diskutere strategier for aidsarbeidet.

Crown Princess Mette-Marit speaks to Chinese Television - CCTV reporter and UNAIDS ambassador James Chau in Washington D.C. (Photo: CCTV)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook