Hopp til hovedinnhold

Nordiske paviljonger i Venezia

H.M. Dronningen åpnet i ettermiddag den nordiske og den danske paviljongen ved Biennalen i Venezia. Kunstfestivalen er blant de største internasjonale mønstringene av samtidskunst.

04.06.2009

Biennalen i Venezia ble arrangert første gang i 1895 og arrangeres i år for 53. gang. Festivalen favner både kunstutstillinger, dans, musikk, teater og arkitektur.

Fare mondi - Making Worlds

Biennalen har bred, internasjonal deltakelse, og hovedutstillingen "Making Worlds" inneholder verker av over 90 kunstnere fra hele verden. Det er utstillinger fra 77 ulike land i egne paviljonger, i tillegg til ytterligere 44 samarbeidsprosjekter.

Dronning Sonja åpnet den danske og den nordiske paviljongen i ettermiddag. De to paviljongene skal ses under ett, og er bygget om til å fremstå som "hjem" der den besøkende blir vist rundt som av en megler. Under omvisningen kommer historier om menneskene som "bor" der fram.

Utstillingen er titulert "the Collectors" - Samlerne - og utforsker spørsmål som hvorfor vi samler, hva som bestemmer hva vi samler på, hvilke gjenstander vi velger å omgi oss med, og hva dette forteller om oss.

Punta della Dogana

Senere i ettermiddag var Dronningen til stede ved den offisielle åpningen av det nye museet, Punta della Dogana. Museet er viet samtidskunst og den permanente utstillingen vil vise samlingen til en franske entreprenøren François Pinault.

Fehn: A Homage

I morgen vil Dronningen delta på et symposium viet den norske arkitekten Sverre Fehn (1924 - 2009).

Det blir også omvisning i utstillingen på Aresenale, der Dronning Sonja vil bli vist omkring av kurator Daniel Birnbaum og møte den norsk-zambiske kunsternen  Anawana Haloba som stiller ut her. Her vil også kulturminister Trond Giske være til stede. 

Lørdag venter besøk på Peggy Guggenheim museum.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook