Hopp til hovedinnhold

Konferanse om hiv og unge ledere

H.K.H. Kronprinsessen ønsket i dag unge ledere fra alle verdensdeler velkommen til Norge og konferansen Young Leaders Summit II som avholdes på Losby gods i Akershus. H.K.H. Kronprinsen var også til stede.

23.06.2009

28 unge ledere samles for å diskutere bekjempelse av hiv og aids, og spesielt utfordringene knyttet til stigmatisering og diskriminering.

Ønsket velkommen

I talen fremhevet Kronprinsesse Mette-Marit viktigheten av å sikre ungt lederskap i aidsarbeidet i tiden fremover:

"Det har vært stor fremgang i aidsarbeidet i løpet av de første 25 årene. Men vi har, som dere alle vet, fremdeles en lang vei å gå. Og vi trenger dere til å vise oss veien."

Blogger om konferansen

I løpet av de tre dagene som konferansen varer, vil konferansedeltakerne dele sine tanker og opplevelser på YouTube, Twitter, Flickr, Facebook og diverse blogger.

Kronprinsessen er vertskap for konferansen i samarbeid med prosjektet aids2031 og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. I april 2006 ble Kronprinsesse Mette-Marit utnevnt til spesialutsending for UNAIDS.

Mottakelse og hagefest

I kveld er Kronprinsparet til stede på mottakelse i Oslo Rådhus i anledning Young Leaders Summit II og kampanjen Byen bryr seg. Senere på kvelden avholder Aksept, senteret for alle berørt av hiv, sin årlige hagefest. Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook