Hopp til hovedinnhold

Dag to av aidskonferansen

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen var i går vertskap for en mottakelse på Kongeskipet Norge i anledning aidskonferansen Young Leaders Summit II.

25.06.2009

Kronprinsparet deltok tidligere på dagen på konferansen på Losby gods. 28 unge ledere fra hele verden samles for å utveksle ideer og dele erfaringer. Kronprinsesse Mette-Marit er med på å arrangere konferansen.

Om kvelden ble det holdt mottakelse om bord i Kongeskipet.

Mottakelse på Oslo rådhus

På tirsdag kveld var Kronprinsparet til stede under mottakelse på Oslo rådhus i anledning aidskonferansen og kampanjen Byen bryr seg. Det var taler av ordfører Fabian Stang, leder for Aksept Roger Cassidy, konferansedeltaker Mandisa Mbali fra Sør-Afrika og konferansedeltaker Ricardo Baruch fra Mexico.

Senere på kvelden deltok Kronprinsen og Kronprinsessen på Aksepts hagefest sammen med mange av deltakerne og rundt 1.500 mennesker. Aksept er senter for alle berørt av hiv.

Snakker med ungdom om aids

De unge lederne på Young Leaders Summit II jobber med konkrete anbefalinger for hvordan sikre økonomisk støtte til ungdomsledet hiv- og aidsarbeid, påvirke beslutningstakere og endre bildet av hiv og aids som formidles gjennom media.

Konferansen avsluttes i dag med dialog mellom de unge deltakerne og etablerte politikere, internasjonale institusjonsledere, representanter for media og finansieringsinstitusjoner.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim, leder for UNAIDS Michel Sidibé og den ukrainske forretningskvinnen og grunnleggeren av Antiaids Foundation Elena Franchuk vil være til stede på konferansens siste dag.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook