Hopp til hovedinnhold

Premiere på "Engelen"

Hans Majestet Kongen var til stede under festpremieren på filmen "Engelen" på Colosseum Kino i Oslo i kveld. Filmen tar opp vanskelige spørsmål rundt oppvekst i et hjem preget av rusavhengighet og vold.

01.10.2009

”Engelen” er basert på den sanne historien om Lea som vokser opp i et hjem preget av vold. Det er en historie om oppvekst, rusavhengighet og arv. Lea utvikler selv rusavhengighet, og filmen følger henne til hun i 20-årene får sitt eget barn.

Filmskaperen Margreth Olin setter lys på et viktig og alvorlig tema, og håper at filmen kan hjelpe mennesker som kjenner seg igjen i hovedpersonens oppvekst og opplevelser.

Det var en sterk film om et viktig tema. Jeg var så heldig at jeg var med på TV-aksjonen i fjor, og da fikk jeg anledning til å treffe noen av disse barna som kommer fra hjem med omsorgssvikt. Det er veldig viktig at vi forklarer dem at det ikke er deres skyld. Det er veldig viktig at vi ser dem, sa Kong Harald etter premieren.

I mars var Kong Harald til stede da animasjonsfilmen ”Sinna mann” hadde premiere. Denne tar også opp spørsmålet om barn som opplever vold hjemme, og hovedpersonen skriver til Kongen og spør ”Er det min skyld?”. En gruppe voldsutsatte barn kom også til Kongen i audiens og snakket om opplevelsene sine. Kong Haralds engasjement for disse barna og for mennesker med rusavhengighet var bakgrunnen for Margreth Olins invitasjon til premieren i kveld.

Margreth Olin har tidligere fått flere priser for sine dokumentarfilmer. Engelen er hennes første helaftens spillefilm. Den hadde verdenspremiere på filmfestivalen i Toronto tidligere i september, og vises på norske kinoer fra i kveld.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook