Hopp til hovedinnhold

Dignity Day i Geneve

13.-14. oktober var Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i Genève for å fokusere på betydningen av verdighet.

14.10.2009

Tirsdag fortalte Kronprinsen om arbeidet med initiativet Global Dignity for rundt 100 ansatte i administrasjonen i Verdens økonomiske forum (WEF).

Verdens økonomiske forum

Professor Klaus Schwab, som grunnla WEF i 1971, introduserte Kronprinsen, den amerikanske fattigdomsbekjemperen John Hope Bryant og den finske professoren Pekka HImanen for de ansatte.

De tre etablerte Global Dignity for tre år siden og har siden reist i alle verdensdeler og holdt Dignity Days på skoler. Elevene har blitt utfordret til å tenke over betydningen av verdighet som det grunnleggende fundament både i egne liv og i samfunnet. Forfatteren Paolo Cohelo var også til stede og fortalte om sin forståelse av begrepet.

Dignity Day på den internasjonale skolen

Onsdag holdt Kronprins Haakon Dignity Day på den internasjonale skolen i Genève. Skolen har 4000 elever i alderen 8 til 18 år fra alle verdensdeler. Etter Kronprinsen og John Hope Bryant hadde holdt en innledning i plenum, gikk elevene tilbake i klassene sine og arbeidet i grupper med spørsmål som: Hva er verdighet? Kan du fortelle en historie om verdighet fra ditt eget liv? Hva ønsker du å arbeide for – og hvordan kan du bidra til å styrke andre menneskers verdighet?

20. oktober arrangeres Global Dignity Day for andre år på rad. I den forbindelse besøker Kronprinsen Oxford. 22. oktober holder han Dignity Day på Elvebakken skole i Oslo.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook