Hopp til hovedinnhold

Kongelig polartokt blir bok

De skandinaviske tronarvingenes reiser til Svalbard og Grønland har blitt bok. DD.KK.HH. Kronprins Haakon, Kronprinsesse Victoria og Kronprins Frederik har skrevet hvert sitt kapittel om inntrykk fra reisene.

19.11.2009

Sommeren 2008 reiste de skandinaviske tronarvingene til Svalbard. De fulgte forskerne ombord på isbryteren Oden for å få større innsikt i klimaendringene i arktis. I juni 2009 fulgte en reise til Grønland for å sette fokus på klimaendringene og hvilke konsekvenser de har for menneskene som lever der.

Polaråret

Reisene var en del av en felles nordisk markering av Det internasjonale polaråret. Tronarvingene var alle beskyttere av Polaråret i sine respektive land.

"Kongelig polartokt"

Boken "Kongelig polartokt" er et resultat av disse reisene, og kommer ut i alle tre landene. Kronprins Haakon, Kronprinsesse Victoria og Kronprins Frederik har skrevet hvert sitt kapittel om inntrykkene fra arktis. I tillegg skriver forskerne Minik T. Rosing, Anders Karlqvist og Pål Prestrud om polarforskning og klimaspørsmål - og hva de mener kan gjøres.

Overskuddet fra boken vil gå til veldedige formål.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook