Hopp til hovedinnhold

Prisutdeling i Oppegård

Hennes Majestet Dronningen besøkte i dag Flåtestad ungdomsskole i Oppegård kommune i Akershus. Skolen er vinner av Dronning Sonjas skolepris for 2009.

03.12.2009

Dronning Sonja ankom Flåtestad skole til hurrarop av barn fra Greverudlia barnehage, og åtte elever ved skolen hadde dannet flaggborg.

Under prisutdelingen underholdt skolens elever med sang, dans, opplesing og kulturinnslag.

Prisutdeling

Dronning Sonja overrakte prisen bestående av en sjekk på 150.000 kroner, et diplom og et litografi av kunstneren Eli Hovdenak. Dronningen sa at hun var imponert over skolens satsing på trygghet og inkludering og delte inntrykk fra utdanningsmulighetene i Sør-Afrika – et land som Kongeparet besøket i forrige uke.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen, juryformann Edvard Befring, direktør Petter Skarheim i Utdanningsdirektoratet og ordfører Ildri Eidem Løvaas i Oppegård var blant talerne og gratulantene.

For fjerde gang

Prisen ble i år delt ut for fjerde gang. Flåtestad skole får Dronning Sonjas skolepris for å ivareta likeverd og inkludering på en helhetlig og overbevisende måte.

”Skolen legger stor vekt på at hver enkelt elev skal få oppleve mestring, få utvikle best mulig selvtillit og god selvfølelse,” heter det i juryens begrunnelse.

Aldersblandede baser

Elevrådsleder Tarik Mustedanagic og rektor Frode Germeten viste Dronningen rundt på Flåtestad skole. Det er rundt 350 elever ved skolen, og alle er delt inn i aldersblandede baser som hver består av 90 elever. Hensikten med aldersblanding er å gi elevene muligheter til å finne relevante samarbeidspartnere og skape gode rollemodeller.

Elever presenterte det Norad-støttede samarbeidsprosjektet med elever i Mombasa og arbeidet mot mobbing. Dronningen fikk innblikk i arbeidet på de ulike basene og overvar to bursdagsfeiringer.

Besøket ble avsluttet med lunsj i kantinen hvor Dronningen fikk anledning til å snakke nærmere med elevene.

Dronning Sonjas skolepris

Prisen blir delt ut en gang i året til en skole som utmerker seg med hensyn til likeverd og inkludering.

Prisen ble delt ut første gang i 2006. Tidligere prisvinnere er: Aspervika skole i Sandnes, Apeltun skole i Bergen og Løkenåsen skole i Lørenskog.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook