Hopp til hovedinnhold

Førjulsbesøk Oslo krisesenter

Hennes Majestet Dronningen var tirsdag på førjulsbesøk hos beboere og ansatte på Oslo krisesenter. I øyeblikket bor det 20 kvinner og 22 barn på hovedstadens eneste krisesenter.

22.12.2009

Dronning Sonja ble ønsket velkommen av daglig leder for Oslo krisesenter Inger-Lise Walmsness Larsen. Etter en halvtimes orientering fikk Dronningen samtale med fire unge kvinner. Det ble servert arabisk te og kaker.

Pepperkakepynting

Inne i storstua hadde 25 kvinner og barn samlet seg rundt et bord for å pynte pepperkaker. Dronningen overrakte en stor julekurv med småpakker før en gutt på fem år ledsaget Dronningen til sin plass ved bordet.

Ei jente på elleve år stod for det kulturelle innslaget med sangen ”En stjerne skinner i natt”. Dronningen fikk overrakt en kollasj som barna hadde laget. Før avreise fikk Dronning Sonja en omvisning i barnas lekerom.

Oslo krisesenter

Oslo krisesenter tilbyr hjelp og støtte til kvinner og barn som opplever eller har opplevd fysisk eller psykisk mishandling, trusler, tvangsekteskap, voldtekt eller seksuelle overgrep.

Oslo krisesenter har totalt 86 sengeplasser. Det er Norges største og eldste krisesenter. I fjor hadde krisesenteret 30-årsjubileum.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook