Hopp til hovedinnhold

Årets Amanduspriser

H.K.H. Kronprinsessen vil være til stede når årets Amanduspriser blir delt ut i kveld. Amandusprisen er en del av Amandusfestivalen som avsluttes i dag, og utdelingen sendes direkte på NRK nett-tv fra klokken 19:00.

 

25.03.2010

Amandusfestivalen er en årlig filmfestival og konkurranse for ungdom under 20 år. Som en del av festivalen, kan unge filmskapere sende inn egenproduserte filmer og delta i konkurransen om å vinne en Amanduspris.

Amandusprisen

De innsendte bidragene kan være inntil fem minutter lange, og prisene deles ut i  kategoriene dokumentar, fiksjon, manus, animasjon, junior, publikumspris og Dvoted fagpris. Nytt av året er i tillegg kategoriene musikkvideo og ekstremsport.

Det har kommet inn 213 bidrag i år, og 19 av disse filmene har blitt nominert til Amandus. Vinnerne velges ut av en jury sammensatt av fagfolk fra filmbransjen og ungdom fra media- og kommunikasjonsfag på videregående skole.

Sendes direkte på nett

Selve prisutdelingen skjer altså i kveld, 25. mars. NRK vil streame live fra begivenheten (se lenke til høyre), og utdelingen vil dessuten bli vist på NRK TV påskeaften.

Målet for Amandus

Amandusprisen ønsker å stilmulere unge til å lage mer film, og å motivere til kvalitet gjennom å hedre de beste filmene.

På denne måten søker Amandusprisen å bidra til økt rektruttering og et høyt nivå på norsk film i framtiden.  

 Kronprinsesse Mette-Marit er Amandusfestivalens beskytter.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook