Hopp til hovedinnhold

Global Dignity Norge

20. oktober i år skal elever i 1. klasse på videregående skoler over hele landet oppleve Dignity Day på sin skole. Torsdag deltok H.K.H. Kronprins Haakon på møter i Oslo hvor han holdt innlegg om verdighetsdugnaden.

25.03.2010

Kronprinsen møtte først alle landets fylkesutdanningssjefer (FFU) på KS Møtesenter i sentrum av Oslo. Også styreleder Sven Mollekleiv i Frivillighet Norge var til stede på møtet.

Frivilligheten

Senere samme dag deltok Kronprinsen på årsmøtet til Frivillighet Norge som er et samarbeidsforum for alle frivillige organisasjoner i Norge.

Organisasjonene skal bidra med frivillige veiledere som 20. oktober i år skal besøke videregående skoler – der elevene skal delta i en samtale om verdighet.

Arrangert i 40 land

I 2006 var Kronprins Haakon med på å etablere Global Dignity. Siden den gang har Dignity Days blitt arrangert for tusenvis av elever i over 40 land.

20. oktober er etablert som Global Dignity Day. I Norge i år skal Dignity Day arrangeres på videregående skoler over hele landet – i samarbeid med frivillige organisasjoner som Røde Kors, MOT og Frivillighet Norge.

Undervisningsopplegg

Dignity Day er et ledelseskurs og et motivasjonsseminar på to timer – med mål om at elevene skal bevisstgjøres om hva den enkelte kan gjøre for å løfte andre og styrke ens egen og andres verdighet.

På årsmøtet til Frivillighet Norge hilste Kronprinsen på representanter fra tre av organisasjonene som skal samarbeide om gjennomføringen av Dignity Day i Norge – generalsekretær Børge Brende i Norges Røde Kors, generalsekretær Christin Sund i Norsk teaterråd og fagsjef Kristin Oftedal Vinje i Den norske turistforeningen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook