Hopp til hovedinnhold

=Osloprisen til Kronprinsparet

Kronprinsparet mottok i dag =Osloprisen 2009. Juryen begrunnet tildelingen med Kronprinsparets ”mangeårige og oppriktige engasjement for fattige, utstøtte og vanskeligstilte”.

09.04.2010

Redaktør Anlov Mathiesen delte ut prisen på vegne av juryen under et arrangement på Håndverkern i Oslo i dag. Mange av magasinets egne selgere var til stede. Flere av dem bidro med kunstneriske innslag.

Prisen skal stimulere sosialt arbeid og verdighet for vanskeligstilte. Den ble utdelt første gang i fjor, og ble da tildelt Alternativ jul – som i 40 år har arrangert julaften for vanskeligstilte.

Juryens begrunnelse

Hele juryens begrunnelse for årets tildeling lyder som følger:

"For 2009 har juryen valgt å gi prisen til Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit. Bakgrunnen er parets mangeårige og oppriktige engasjement for fattige, utstøtte og vanskeligstilte.

Både som mennesker og offisielle representanter har Kronprinsparet vist en evne til å bry seg som inspirerer. Gjennom ord og handling vier de sitt fokus til dem som trenger det. Både lokalt, nasjonalt og internasjonalt viser paret en evne til å møte og kommunisere med mennesker fra alle livets lag. Kronprinsens arbeid med Global Dignity og kronprinsessens engasjement i Kirkens bymisjon er eksempler dette, og viser en vilje til å rette søkelys mot vanskelig stilte medmennesker. "


I sin takketale snakket Kronprinsen blant annet om viktigheten av å se hverandre som hele mennesker. Bare da kan vi skape et samfunn der alle kan få brukt sine ressurser og hvor færre faller utenfor.

Fra utdelingen av =Osloprisen til Kronprinsparet (Foto: Ida Fjeldbraaten, DKH)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook