Hopp til hovedinnhold

Besøkte Empo og Ringerike arbeidssenter

Prinsesse Märtha Louise besøkte Empo AS i Ski og Ringerike arbeidssenter onsdag. Her tilbys meningsfullt arbeid for mennesker med utviklingshemming.

29.04.2010

Prinsessen besøkte først Empo produksjon som driver en variert virksomhet med blant annet produksjon av signex alu-skilt, oppheng til PC-er, blafrekort, maleruller, plakater, sperrebukker, vedproduksjon og sitronsyreknusing. De ansatte demonstrerte sine arbeidsoppgaver for Prinsessen og slo av en hyggelig prat.

Empo-tv

Deretter besøkte Prinsesse Märtha Louise Empo-tv hvor redaksjonsmedarbeider Marianne Lillemoen tok henne med på en omvisning i lokalene. Prinsessen fikk se hvordan animasjoner blir laget og møtte tv-kanalens øvrige redaksjonsmedarbeidere som blant annet fortalte hvordan de velger ut saker og om Empo-tv som talerør for mennesker med utviklingshemming.

Intervju med Prinsessen

Besøket ble avsluttet i tv-studio. Empo-tv hadde invitert Prinsessen til et intervju i programmet Empo-stolen med programleder Cathrine Moe. Intervjuet vil bli vist 13. mai kl. 17 på Empo-tv sin sending på Frikanalen og blir også lagt ut på web-tv hos empotv.no.

Ringerike arbeidssenter

Om ettermiddagen ble det besøk hos Ringerike arbeidssenter på Hensmoen i Hønefoss. Det var tre av senterets medarbeidere -  Tom Rustad, Håkon Gårdhammer og Petter-Jan Nilsen som hadde tatt initiativet til besøket, og disse ledet Prinsessens omvisning på senteret.

Ringerike arbeidssenter et arbeidstilbud til voksne med utviklingsemming og produserer stearinlys, keramikk, strikkede plagg, ryer, patchwork, ved og ulike treprodukter fra snekkerverkstedet. Produktene selges både fra arbeidssenteret på Hensmoen og fra butikken Aurora i Hønefoss sentrum.

Under omvisningen møtte Prinsessen medarbeidere i de ulike verkstedene og fikk se hvordan de jobber. Avslutningsvis sang Kjetil Tangen og Cebi Obara ”Tir Ná Noir” i duett, og Prinsessen fikk flotte stearinlys produsert på senteret i gave med seg hjem.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook