Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnenvt billdekunstner Irma Salo Jæger og dr. odont. Gunnar Rølla til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

07.06.2010

Billedkunstner Irma Salo Jæger, Oslo

H.M. Kongen har utnevnt Irma Salo Jæger til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hennes innsats for norsk billedkunst.

Kongen har i sin vurdering lagt vesentlig vekt på at Jæger i mange år har brukt sin kunstnerkompetanse med et bevisst samfunnsnyttig perspektiv.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved en markering i Den Franske Sal på Nasjonalmuseet - Nasjonalgalleriet, torsdag 10. juni klokken 11:30.

Dr. odont Gunnar Rølla, Oslo

H.M. Kongen har utnevnt Gunnar Rølla til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats for odontologi.

Kongen har i sin vurdering lagt vesentlig vekt på at Rølla har utført et betydelig og banebrytende forskningsarbeide i forbindelse med forebyggende kariesbehandling og oral odontologi.

Dekorasjonen vil bli overrakt ved en markering ved Det odontologisk fakultet (UiO) , Geitmyrsveien 69/71 onsdag 9. juni klokken 13:00.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook