Hopp til hovedinnhold

Joan Miro-utstilling

Hennes Majestet Dronningen var tirsdag til stede på åpningen av utstillingen ”Joan Miró – Kunstens gartner” på Henie Onstad kunstsenter. Joan Miró (1893 – 1983) regnes som en av verdens største surrealister.

16.06.2010

Det er første gang den spanske kunstneren presenteres i en større utstilling i Norge.

Utstillingen rommer 109 verk, hvorav 62 er skulpturer. I tillegg kommer malerier, tegninger og keramikk fra perioden 1956 til 1980.

Kunstens gartner

Utstillingens tittel kommer fra et intervju hvor Joan Miró omtaler seg selv som gartner: ”Jeg jobber som en gartner.” Han oppfattet verden som levende og organisk og mente at verkene gror frem når man som kunstner er lydhør overfor materialets iboende kraft.

Miró så på ateliet sitt som en kjøkkenhage. Der oppbevarte han også en rekke objekter og gjenstander som han kom over og fant – og senere kunne bruke som inspirasjon for sine bronseskulpturer.

Utstillingsåpning

Sommerens store utstilling på Henie Onstad kunstsenter er et resultat av et samarbeid med Arken Museum i København. Arbeidene er utlånt fra Fondation Maeght i Saint-Paul-de-Vence i Frankrike i tillegg til tre arbeider som kunstsenteret selv bidrar med.

Utstillingen ble åpnet av Isabelle Maeght, barnebarn av grunnleggerne av Fondation Maeght. Jazzmusiker Håkon Kornstad fremførte ”Miró-improvisasjoner”.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook