Hopp til hovedinnhold

Tru, håp og kjærleik

H.K.H. Kronprinsessa deltok i kveld ved arrangementet ”Tro, Håp og Kjærlighet” i Nidarosdomen. Gjennom å delta ønskjer Kronprinsessa å skape rom for samtalar om dei store spørsmåla i livet.
28.07.2010

- Jeg ønsker å bidra til å skape en samtale om de alvorlige temaene – med rom for de store spørsmålene. Spørsmål som vi alle har et forhold til – hver på vår egen måte, seier Kronprinsesse Mette-Marit.

Nidarosdomen og Olsok gjev ei fin ramme for å snakke om det som skaper ein himmel over liva våre – men òg om det som kan vere utfordrande. Katedralen og Olav den heilage representerer ei åndslinje i den norske kulturen som Kronprinsesse Mette-Marit synest det er viktig å ta vare på.

- Jeg tror vi alle av og til har behov for å samle oss om de viktige spørsmålene – som gjelder for mennesker til alle tider. Dette tydeliggjorde også arbeidet med salme-cd’en Sorgen og Gleden. Mange av de gamle salmene har tekster og budskap som appellerer direkte til mennesker i vår tid – selv om de er skrevet for flere hundre år siden.

Kronprinsessa var i samtalen oppteken av å fokusere på at vi alle har ein sjanse til å gjere noko bra for andre – og til å bli det beste av oss sjølve. Dette er ei dagleg oppgåve ho synest vi er forplikta til å ta på alvor – både i smått og stort.

- Jeg bruker selv kirkerom aktivt som et sted for hvile, refleksjon og et sted å hente kraft fra. Det er fint når det kan oppleves som et hjem hvor det både er rom for felleskap og for å være seg selv i ro og fred.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook