Hopp til hovedinnhold

The Tall Ships' Races åpnet

Fra 29. juli til 1. august er Kristiansand vertshavn for ca. 80 av verdens største og vakreste seilskuter. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit var til stede under åpningsseremonien for Tall Ships´Races i ettermiddag.

29.07.2010

Kronprinsessen fikk blant annet oppleve musikalske innslag ved Kristiansand Symfoniorkester, Helene Bøksle, barnekoret ”Førstereis” og Sørlandets Shantykor.

Tall Ships' Races 2010

Skutene som deltar i Tall Ships' Races bemannes i stor grad av ungdom fra ulike deler av verden, totalt 2.000 deltagere. Både Fullriggeren Sørlandet, Statsraad Lehmkuhl og Christian Radich er blant de 24 skipene som seiler i klasse A, og løpet er vunnet av Christian Radich flere ganger tidligere. 

Tall Ships' Races 2010 startet i Antwerpen og gikk til Aalborg 13. - 21. juli. Deretter seilte skutene fra Aalborg via Arendal til Kristiansand. Race 2 går fra Kristiansand til Hartlepool i perioden 1. august - 7. august.

Stort arrangement

Tall Ships' Races er ett av de største enkeltarrangementene på Sørlandet noensinne, og det ventes over 300.000 besøkende til Kristiansand under arrangementet. Dessuten skal det holdes nesten ulike 90 konserter i løpet av de dagene seilskutene er i byen.

I kveld er Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit til stede ved en middag på Christiansholm festning i anledning regattaen, og fredag har Kronprinsparet invitert representanter for de unge deltagerne til mottagelse i Vogts Villa på Dvergsøya.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook