Hopp til hovedinnhold

Åpnet Rommen Skole og Kultursenter

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit foretok i dag den offisielle åpningen av nye Rommen Skole og Kultursenter i Stovner bydel i Oslo. I tillegg til skole er det nye anlegget bygget som et kultursenter for hele befolkningen i bydelen.
23.08.2010

Rommen Skole og Kultursenter skal være både et aktivitetssenter for elevene på skolen og en inkluderende møteplass for foreldrene deres og resten av lokalbefolkningen. I tillegg til skolen huser det nye senteret blant annet kombinasjonsbibliotek, flerbruks-idrettshall og profesjonell kulturscene.

Kronprinsessen fikk oppleve noe av det mangfoldet det lokale kulturlivet i Stovner bydel under åpningsforestillingen på nye Rommen scene, blant annet dans, rap og sang.

Moderne teknologi

Skoleanlegget er universelt utformet, og blir daglig arbeidsplass for 770 elever og 100 ansatte. Det er lagt stor vekt på å utnytte moderne teknologi i den nye skolen. Den kan blant annet skilte med digitale kunstverk av Are Mokkelbost, digitale lekeapparat og elektroniske smartboards i stedet for tavler.

Rommen skole er tegnet av L2 arkitekter og uteområdet er ved Østengen og Bergo landskapsarkitekter.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook