Hopp til hovedinnhold

Veterinærhøgskolen 75 år

H.M. Kongen var til stede da Norges veterinærhøgskole markerte sitt 75-årsjubileum i dag. Kong Harald fikk se immatrikuleringen av nye studenter og kreeringen av tre æresdoktorer, i tillegg til en omvisning på hesteklinikken.

01.09.2010

Kong Harald ble tatt i mot av rektor Yngvild Wasteson, administrerende direktør Birger Kruse, før det offisielle programmet åpnet med et musikalsk innslag ved Wolfang Plagge (klaver) og Annar Follesø (fiolin). Senere fulgte også dans ved Frikar og student Torkjell Børsheim Lunde.

Birger Kruse leste høgskolens årsberetning og etter dette var det en høytidlig seremoni med immatrikulering av dyrepleier- og veterinærstudenter. Det var tidligere veterinærdirektør Gudbrand Bakken som holdt festtalen for jubilanten.

Nye æresdoktorer

Rektor Yngvid Wasteson kunne kreere tre nye æresdoktorer under seremonien i dag. De tre er Kristina Narfstrøm, Robert Corell og Tore Midttvedt, og de vil holde sine doktorforelesninger torsdag 2. september,  klokken 10:00 - 12:00 i Fellesauditoriet.

Seremonien ble avsluttet med første og siste vers av ”Ja, vi elsker”.

Omvisning

Etter seremonien, fikk Kong Harald en omvisning på hesteklinikken av professor Nils Ivar Dolvik. Kongen fikk en orientering om driften av klinikken og ulike operasjoner som utføres her, før han fikk se en demonstrasjon av kasting (bedøvelse) av hest.

Det ble også anledning til å hilse på andre jubileumsgjester.

Norges veterinærhøgskole

Norges veterinærhøgskole har rundt 450 ansatte og 500 studenter. Skolen utdanner veterinærer og dyrepleiere og driver forskning innenfor akvamedisin, mattrygghet, komparativ medisin og på sykdommer, helse og dyrevelferd hos pattedyr. Høgskolen driver også et undervisningshospital med gode behandlingstilbud og høy kompetanse.

Høgskolen ligger på Adamstuen i Oslo med avdelinger i Tromsø og Sandnes (kilde: veths.no).

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook