Hopp til hovedinnhold

Dignity Day på Lillehammer

Elever fortalte sine egne sterke historier om verdighet da Kronprinsparet besøkte Lillehammer videregående skole fredag.

10.09.2010

H.K.H. Kronprins Haakon deltok på en opplæringsdag for videregående skoler i Oppland og Hedmark som ønsker å gjennomføre Global Dignity Day 20. oktober.

Som en del av opplæringen ble det arrangert Dignity Day på Lillehammer videregående skole for ti andreklasser fra distriktet. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit deltok også på arrangementet.

Delte verdighetshistorier

Etter en kort samling i gymsalen på skolen gikk elevene til klasserom hvor de arbeidet i grupper og delte verdighetshistorier med hverandre. Kronprinsen, lærere og frivillige fra Teaterrådet, Nansenskolen, Røde Kors og Idrettsforbundet deltok som veiledere og diskusjonspartnere.

Elevene fra Gausdal, Mesna, Vargstad og Lillehammer videregående skole samlet seg til slutt i en fullsatt gymsal hvor flere av elevene fortale fine og tankevekkende historier om familie og savn, veien ut av mobbing og det å bli tatt godt i mot på en ny plass og i et nytt land.

20. oktober

Elever i videregående skoler over hele landet vil oppleve Dignity Day på sin skole 20. oktober i år. I Oppland har nesten alle videregående skoler, med til sammen 54 klasser, sagt ja til å delta.

Dignity Day har til hensikt å invitere elevene til en samtale om hvordan deres valg og handlinger kan styrke deres egen og andres verdighet.

Dignity Day er et to-timers kurs i verdighet og blir i år arrangert i over 50 land verden over.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook