Hopp til hovedinnhold

Respekt

Kronprinsparet var til stede da Ungdomskonferansen Respekt åpnet på Union scene i Drammen i dag. H.K.H. Kronprinsen benyttet anledningen til å snakke om valg og viktigheten av å være en positiv faktor.

15.09.2010

Ungdomskonferansen er hovedarrangementet i markeringen av med Buskeruds 250-årsjubileum, og har som mål å skape en arena der tema som berører og engasjerer ungdom kan diskuteres og inngår i et arbeid for større medvirkning.

 Åpning

Hardrockbandet Addicted fra Nedre Eiker var først ute, før lokale ungdomspolitikere offisielt åpnet konferansen. Deretter overtok konferansier Håvard Lilleheie styringen og ga ordnet til Kronprins Haakon, som holdt en hilsningstale til konferansen.

Kronprinsen tok utgangspunkt i et innlegg på Ung mening på nettet som handlet om alle valgene som må tas, alle de vanskelige valgene:

- Kanskje tror noen at når man er Kronprins, trenger man ikke velge så mye. Men det er - både heldigvis og dessverre - helt feil. Vi alle har haugevis av valg å ta – innenfor de rammene vi er født inn i.

- Jeg har lyst til å si til dere i dag, at uansett – bakenom alle enkeltvalgene – er det aller viktigste dét å faktisk ta valg – å være bevisst hva du bruker livet ditt til. For vi lever i en verden av muligheter – og vi trenger at hver enkelt gjør det vi kan for å bringe den i en positiv retning.

Foredrag og debatt

Konferansen i dag inneholder både foredrag, paneldebatter og spørrerunder, blant annet:

  • Når dagens unge blir voksne – er det da noen penger igjen? med Torgeir Micaelsen, finanspoitisk talsmann i Arbeiderpartiet
  • Popstarsgenerasjonen: Fulle av primadonnanykker og ambisjoner, men lite disiplin og lojalitet - Vil fremtidens arbeidsgivere likevel rulle ut den røde løperen for morgendagens arbeidstakere? med framtidsforsker Anne-Marie Dahl
  • Ikke en elev å miste. Regjeringens Nye Giv mot frafall i videregående skole. med kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Ungdomsundersøkelse

I arbeidet for større medvirkning inngår også en større spørreundersøkelse, der ungdom i Buskerud har blitt bedt om innspill til hvordan fylket kan utvikles i den retningen ungdom synes er riktig. Målet er at flest mulig av de unge skal velge å bosette seg i Buskerud også i framtiden.

Resultatet av undersøkelsen ble offentliggjort på konferansen i dag i et innlegg fra Thomas Karterud i TNS Gallup.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook