Hopp til hovedinnhold

Møtte elever i Tromsø

– Dette var et fint bilde på hvilke ressurser som finnes i denne gjengen her, sa H.K.H. Kronprinsen etter at elever fra Kvaløya videregående skole hadde fortalt sine verdighetshistorier foran et publikum på 250 elever og gjester torsdag.

17.09.2010

Kvaløya-elevene fortalte i tur og orden om sine opplevelser av å styrke sin og andres verdighet – fra å bry seg om personer som blir mobbet til å uttrykke seg kjærlighet til familiemedlemmer og gjøre noe for kreftsyke barn.

Tidligere på dagen deltok Kronprins Haakon i gruppearbeid i klasserom sammen med elever, lærere og frivillige veiledere fra Røde Kors.

50 land

Besøket på Kvaløya videregående skole i Troms var et oppspark til Global Dignity Day 20. oktober som arrangeres i mer enn 50 land verden over. I Norge skal 200 skoler være med.

Det ble arrangert Dignity Day på Kvaløya 16. september som en del av opplæringen for de åtte skolene i Troms som ønsker å gjennomføre dagen 20. oktober.

Dugnad for verdighet

Målet med Dignity Day er å sette i gang en prosess hvor elevene får reflektere rundt deres viktigste ressurs som er deres liv, og hvordan de ønsker å bruke den ressursen til å gjøre noe bra for andre. Kronprins Haakon er en av initiativtakerne bak ”Global Dignity” som startet opp i 2006.

Fredag 24. september blir det arrangert Dignity Day og opplæringsdag på St. Halvard videregående skole i Drammen som organisasjonen MOT står ansvarlig for å gjennomføre sammen med skolen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook