Hopp til hovedinnhold

Jeg har tro på ungdom: La oss involvere dem

Statement fra Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit i anledning Verdens Aids-dag 2010.

01.12.2010

Vi står ved et veiskille. Vi ser en positiv utvikling i flere land, hvor spredningen av Hiv er på vei tilbake. Det betyr ikke at vi kan ta det med ro; vi må tvert i mot styrke innsatsen vår. Nå som vi endelig begynner å få gode resultater, må vi ikke miste fokus.

Vi må sikre lederskap for fremtiden. UNAIDS-rapporten som ble offentliggjort i juli lanserte Behandling – versjon 2.0. For å nå målene som er angitt i rapporten trenger vi også Ungt Lederskap 2.0.
Hvordan vil så Ungt Lederskap 2.0 se ut?

La oss se for oss et nytt og forbedret system som identifiserer og organiserer unge ledere over hele verden på en strukturert og effektiv måte.

La oss så se for oss at unge ledere får mulighet til å styrke innsatsen sin – ved at de får plass, anerkjennelse og synlighet gjennom kunnskapsoverføring og veiledning fra etablerte ledere.

La oss så se for oss et system for økonomiske støtteordninger som anerkjenner ungdoms gjennomføringskraft, og som derfor sikrer langsiktig og stabil økonomisk støtte til ungdomsdrevne prosjekter.

Til slutt, la oss se for oss at dagens ungdom blir dem som får slutt på denne epidemien – fordi de etablerte lederne slapp dem til og ga dem muligheter. Ikke bare fordi ungdommen fortjener det – men fordi vi skylder alle som er berørt av hiv og aids å trekke på kunnskapen og kompetansen som finnes hos dem som lever med denne sykdommen

Jeg har tro på ungdom – la oss involvere dem.

Hva tror du må til for å skape en bedre verden? Kronprinsfamiliens bidrag i forkant av World Economic Forum Annual Summit i Davos 2010.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook