Hopp til hovedinnhold

Holmenkollbanen åpnet igjen

Hans Majestet Kongen gjenåpnet Holmenkollbanen i dag. Banen har vært stengt for oppgradering siden juni 2009, men nå står den klar til å frakte publikum til arrangementene i Holmenkollen under VM på ski i 2011.

06.12.2010

Llinjen er nå tilrettelagt for T-banens nye rullende materiell MX3000, med kjørestrømtilførsel via strømskinne og en ny Holmenkollen stasjon dimensjonert for 6-vognstog. 
 

Den første turen

Kong Harald ble tatt imot av ordfører Fabian Stang på Majorstuen stasjon, og turen fra Majorstuen til Holmenkollen gikk med en T-banevogn av den nye typen.

Blant de mange inviterte gjestene var også Berit Okkenhaug passasjer på denne turen. Det var hun som satt ved siden av Kong Olav da han tok Holmenkollbanen i 1973 - Kong Olav skulle på ski i Nordmarka under oljekrisen. 37 år senere fikk hun altså kongelig selskap på den samme turen.
 

Tradisjon i Kollen

På korrekt vis ble Kongen møtt med Holmenkollmarsjen da banen ankom Holmenkollen stasjon. Det var tradisjonrike Kampen Janitsjar som hadde tatt oppstilling på perrongen.

Kongen fikk en kort orientering før han foretok den offisielle åpningen. Selve åpningsseremonien ble innledet med taler av ordføreren og representanter for sporveien. Jo Nesbø sto for det musikalske, først med ”90-metersbakken” og senere med "Skøyteløperen Erik Vea".

Kong Harald ble servert tradisjonell Kollen-meny med pølser og vafler. Gjestene fikk også kakao å varme seg på i vinterkalde Holmenkollen.

Kong Harald foretok den offisielle gjenåpningen av Holmenkollbanen mandag 6. desember 2010 (Foto/klipp: Liv Anette Luane Kristensen, Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook