Hopp til hovedinnhold

På leting etter julens hjerte

Prinsesse Astrid, fru Ferner var til stede da Dissimilis holdt sin tradisjonelle julekonsert i Lommedalen lørdag. Det er 15. gangen Dissimilis holder konserten, som i år hadde tittelen "Julehjerter".

13.12.2010

Prinsesse Astrid, kulturminister Anniken Huitfeldt og de andre gjestene ble tatt med på en reise på leting etter julens hjerte. På veien fantes både tradisjonelle julesanger, popmusikk og danseinnslag.

– Konserten var fantastisk. Den blir bare bedre og bedre for hvert år, uttalte Prinsesse Astrid til pressen etter forestillingen.

Prinsesse Astrid er Dissimilis' beskytter, og har fulgt dem gjennom 15 år. Hun var også til stede da Dissimilis satte opp sin første opera - Jenny - på operahuset i Bjørvika i 2008.

Dissimilis

Dissimilis oppsto i 1987, da de holdt sin første konsert i Oslo konserthus. Det ble en stor suksess, og grunnidéen og deres måte å tilrettelegge for læring har siden spredd seg til store deler av verden.

Dissimilis arbeider for å sikre mennesker med sammensatte lærevansker tilrettelagte undervisningstilbud innen kreative aktiviteter.

Dette ønsker de å gjøre ved å blant annet arbeide for å

  • gi økt livskvalitet
  • utvikle individuelle talenter 
  • endre folks og samfunnets holdning til målgruppen
  • bryte ned fordommer
  • utvikle spesielle metoder og instrumenter som gjør det enklere for mennesker med bistandsbehov å delta i kreative aktiviteter
  •  spre kunnskap

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook