Hopp til hovedinnhold

Julehilsen fra Kronprinsfamilien

Kronprinsfamilien har vært på reise siden slutten av november. I Sikkim nord-øst i India møtte de et team fra NRK, og har sendt hjem en julehilsen med film og bilder.

22.12.2010

Reisen startet i Istanbul, der de blant annet besøkte Hagia Sofia - en gang en av verdens mektigste kirker, før den ble omgjort til moské etter tyrkernes overtakelse av Konstantinopel. I dag er Hagia Sofia museum.

Kronprinsfamilien besøkte også Amman i Jordan, før de reiste østover til India. I India har de blant annet besøkt Jodphur i Rajastan og Dzongu i Sikkim.

Om Dzongu

Dzongu er et dalføre ved foten av Himalaya og grenser mot Tibet i nord, Nepal i vest og Bhutan i øst. Dette er et vernet område for urfolket lepcha, og ingen andre enn lepcha-folket kan eie jord her.

Det bor omkring 7000 mennesker i Dzongu. Området preges av naturalhusholdning, og folket lever langt på vei av det de dyrker selv. De siste årene har imidlertid brakt elektristet og telefon.

Man må ha spesialtillatelse for å reise inn i Dzongu, og det er få år siden området ble åpnet for turister. Her finnes ingen hoteller, men noen familier har åpnet hjemmene sine for såkalte "homestay", der reisende kan bo sammen med familiene. 

På Homestay

Kronprinsfamilien bodde på Mayal Lyang Homestay, hos Gyatso Tongden Lepcha og familien hans i Passingdang village. Her spiste de tradisjonell mat og bodde slik folket her gjør. 

Kronprinsfamilien har vært på reise siden slutten av november. I Sikkim nord-øst i India møtte de et team fra NRK, og sendte hjem en julehilsen (Foto: NRK)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook