Hopp til hovedinnhold

Konger av Oslo

H.M. Kongen var til stede da filmen ”Konger av Oslo” hadde premiere på Klingenberg kino i Oslo i kveld. Filmen følger 7. klasse på Ruseløkka skole gjennom deres siste år på barneskolen, og Kongen fikk anledning til å hilse på barna i forkant av filmen.

11.03.2011

Før forestillingen startet møtte Kong Harald både barna som spiller i filmen og filmens regissør, Elsa Kvamme. Ordfører Fabian Stang og kinodirektør Geir Bergkastet var vertskap for Kongen under premiereforestillingen.
 

Positivt om det flerkulturelle Oslo

”Konger av Oslo” følger 7. klasse på Ruseløkka, en skole i sentrum av Oslo, med Slottet som en av sine nærmeste naboer. Her finnes barn med bakgrunn fra alle verdenshjørner, og publikum får følge deres utvikling gjennom skoleåret - fra barn til gryende ungdommer med alt det innebærer av opprørstrang og ønsker for framtiden, forelskelser og vennskap. Filmen viser hvordan barna forholder seg til hverandre og samfunnet omkring, og til viktige tema som mobbing og inkludering.
 

"Konger av Oslo" er en positiv film om ressurssterk ungdom. Den slutter med den siste dagen i 7. klasse, der barna deles inn i klassene de skal gå i på ungdomsskolen, sammen med barn fra Bygdøy skole.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook