Hopp til hovedinnhold

Kurs på Harvard

H.K.H. Kronprinsessen har gjennomført et kurs i internasjonal ledelse og offentlig politikk på John F. Kennedy School of Government ved Harvard-universitetet i USA.

08.04.2011

Kurset er i regi av Young Global Leaders (YGL) som Kronprinsessen ble medlem av i 2010. YGL er et nettverk som springer ut av World Economic Forum.

Internasjonale utfordringer

Kurset ”Internasjonal ledelse og offentlig politikk i det 21. århundre” varte i to uker og omhandlet dagens internasjonale utfordringer. Utdanning, miljø, helse, utvikling og sikkerhet var noen av temaene som ble tatt opp.

Hvert år deltar rundt 60 personer, og med på kurset i år var ledere fra bedrifter, offentlige institusjoner og frivillige organisasjoner verden over. Kursdeltakerne møttes i mindre studiegrupper hver morgen klokken 07.15 før dagens forelesninger startet.

- Mennesker og ledere fra andre land har ofte andre løsninger på problemer, og vi har mye å lære av hverandre, sier Kronprinsessen.

Egenutvikling var også en viktig del av kurset.

- Det er mange ting jeg føler jeg kan være åpen om i denne gruppa, som jeg kanskje ikke kunne vært like åpen om hjemme i Norge. Tilbakemeldingene fra medstudentene har vært ærlige og mer direkte enn jeg er vant til, noe som gjør at jeg har oppdaget nye sider av meg selv.

Se videoreportasje fra studieoppholdet til høyre i saken.

Studier i Norge

Kronprinsesse Mette-Marit har siden høsten 2008 tatt deltidsstudier ved Handelshøyskolen BI i Oslo, noe hun fortsatt holder på med. I fjor høst startet Kronprinsessen på kurset ”Teamledelse og lederteam”.

Kronprinsesse Mette-Marit forteller fra kurset på Harvard-universitetet (Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff).

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook