Hopp til hovedinnhold

Statsbesøket til Ålesund

I dag morges reiste Kong Harald og President Dalia Grybauskaitė til Ålesund, hvor andre del av statsbesøket fra Litauen finner sted. Besøket på nordvestlandet startet med et bedriftsbesøk hos Fiskerstrand BLRT Shipyard.
06.04.2011

Virksomheten er resultatet av et samarbeid mellom Fiskerstrand Verft i Ålesund og Western Shipyard i Klaipeda, Litauen.

Byvandring i Jugendstil

Ålesund er kjent for sin bebyggelse i Jugendstil. Byen fikk dette spesielle særpreget da den ble gjenreist etter at en brann raserte den gamle sentrumsbebyggelsen i 1904. Jugend, eller art Nouveau, var den rådende stilen under gjenoppbyggingen, og satte sitt tydelige preg på den nye byen.

Kong Harald og President Dalia Grybauskaitė ble møtt av Ålesunds ordfører, Bjørn Tømmerdal, og ble med på en byvandring guidet av Sidsel Waage Aurdal. Omvisningen omfattet også et besøk på Jugendstilsenteret.

Høgskolen i Ålesund

Etter en offisiell lunsj der President Grybauskaitė var vert, dro Kongen og Presidenten til Høgskolen i Ålesund. Rektor Geirmund Oltedal tok i mot gjestene, som etter en generell introduksjon fikk en nærmere innføring i skolens programmer innen design av skip og en demonstrasjon av ulike simulatorer for skipsmanøvrering.

Besøket ved Høgskolen i Ålesund avsluttet den litauiske presidentens besøk i Ålesund og Norge.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook