Hopp til hovedinnhold

Malariakonferanse i Oslo

Hvert 45. sekund dør et barn av malaria - men sykdommen kan bekjempes og behandles. I dag var H.M. Dronningen til stede ved åpningen av Den internasjonale malariakonferansen i Oslo, der kampen for å utrydde malaria står i fokus.

12.04.2011

Konferansens tema er ”Getting to zero - Innovation through partnerships to end malaria deaths by 2015", og diskuterer utfordringer og nyskapende løsninger på malariaproblemet. Det videre arbeidet i kampen mot malaria står sentralt i diskusjonene, - hvordan man kan oppfylle FNs Tusenårsmål nummer 6: "Å stoppe, og begynne å reversere, spredningen av malaria og andre dødelige sykdommer".

Overvar åpningsinnlegg

Dronning Sonja overvar utenriksministerens åpningsinnlegg, og presentasjonen av Red Cross Malaria Advocacy Report 2011 som ble lansert på konferansen av Sven Mollekleiv, presidenten i Norges Røde Kors .

Dronningen fikk også en kort omvisning i utstillingsteltet. Her forteller ulike infostands om malaria og innsatsen for å bekjempe sykdommen som hvert år tar livet av over 1 million mennesker.

Den 25. april er Verdens malariadag.

Arrangørene

Konferansen går over to dager og arrangeres av Norges Røde Kors og Utenriksdepartementet sammen med Det internasjonale Røde Kors og the Roll Back Malaria Initiative.

Deltakere er bl.a. regjeringsrepresentanter fra noen de mest malariautsatte landene i Afrika og Asia, beslutningstakere, fagpersoner og representanter for flere humanitære organisasjoner.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook