Hopp til hovedinnhold

Høynivåmøte om AIDS

H.K.H. Kronprinsessen deltar på FNs generalforsamlings høynivåmøte om AIDS i New York 7.-9. juni. Kronprinsessen er til stede i egenskap av sin rolle som spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS.

01.06.2011

Møtet er en viktig milepæl i det internasjonale AIDS-arbeidet, 30 år etter at AIDS-epidemien startet, og 10 år etter at FNs generalforsamling for første gang adresserte de globale utfordringene på bred front i en egen spesialsesjon om HIV/AIDS.

Ungt lederskap

Kronprinsessen har i lengre tid arbeidet for å styrke ungt lederskap i AIDS-arbeidet, og deltok i april på en ungdomskonferanse i Mali som oppkjøring til høynivåmøtet i New York. Kronprinsessen vil benytte oppholdet til å møte en rekke av de unge deltagerne på høynivåmøtet for å følge opp dette arbeidet.

Kronprinsessens program

I New York vil Kronprinsessen onsdag 8. juni holde innlegg på et eget side-event der den norske FN-delegasjonen er vertskap på International Peace Institute. Tema er kvinner og barns helse som nøkkel til å nå globale utviklingsmål generelt, og i arbeidet mot HIV/AIDS spesielt.

Kronprinsessen vil torsdag 9. juni delta i paneldiskusjon på et side-event i regi av flere FN-organer, herunder UNAIDS. Her vil hovedfokus være unge menneskers viktige rolle i arbeidet mot AIDS.

Torsdag 9. juni vil hun også være til stede når miljø- og utviklingsminister Erik Solheim holder Norges hovedinnlegg i FNs generalforsamling.

I tillegg vil Kronprinsessen være til stede under lanseringen av forfatteren Johan Harstads roman ”Buzz Aldrin, What Happened to You in Alle the Confusion” på det amerikanske markedet.

 

Crown Princess Mette-Marit speaks to Chinese Television - CCTV reporter and UNAIDS ambassador James Chau in Washington D.C. (Photo: CCTV)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook