Hopp til hovedinnhold

FN-møte om AIDS

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen deltar på FNs Generalforsamlings Høynivåmøte om AIDS fra 7. til 9. juni. Kronprinsessen er i New York i kraft av å være spesialutsending for FNs aidsprogram, UNAIDS.

07.06.2011

I tillegg til å følge de viktige forhandlingene under Høynivåmøtet, deltar Kronprinsessen på flere "side events" der ungdoms innsats i kampen mot HIV/AIDS står i fokus.

Høynivåmøtet, der også miljø- og utviklingsminister Erik Solheim skal holde et innlegg på vegne av Norge, har som mål å få til en ny deklarasjon: En ny guide for landene i kampen mot HIV/AIDS.

Ungdom på banen i FN

Gjennom sitt arbeid for UNAIDS har Kronprinsessen ved en rekke anledninger tatt til orde for at ungdom er de som best kan lede an kampen mot spredningen av HIV. I tillegg har Kronprinsessen et sterkt fokus på at mer av midlene som går til organisasjoner som kjemper mot HIV/AIDS bør gå til det stadig økende antallet ungdomsorganisasjoner som har denne viktige kampen på agendaen.

Kronprinsessen møter i dag omlag 50 ungdommer på et møte i regi av UNAIDS. Målet med møtet er å forberede ungdommer som skal inn i forhandlingene best mulig, og på den måten være med på å bidra til at de unges røst blir hørt i FN de nærmeste dagene. Møtet er også en oppfølging av ” The Mali Youth Summit on HIV” som Kronprinsessen deltok på i Mali i april. UNAIDS har som mål at Oppropet, ”Call to Action”, som ble til under møtet på Mali, skal spille en viktig rolle under forhandlingene.

Kultur om kvelden

I tillegg til å følge de viktige forhandlingene under Høynivåmøtet vil Kronprinsessen være til stede under lanseringen av forfatter Johan Harstads roman ” Buzz Aldrin, What Happened to You in all The Confusion” på det amerikanske markedet.
 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook