Hopp til hovedinnhold

Universitetets aula gjenåpnet

Hans Majestet Kongen var til stede i kveld, da Universitetets Aula gjenåpnet etter tre år med omfattende rehabilitering. Både Munchs malerier og den erverdige salen selv har blitt restaurert.

16.06.2011

Aulaen ble bygget til Universitetet i Oslos 100-årsjubileum i 1911, og var Oslos storstue og representasjonslokale i mange tiår. Fantastisk akustikk var med på å gjøre aulaen til scene for utallige konserter, og mellom 1947 og 1989 ble også Nobels fredspris delt ut her.

Nå står aulaen nyoppusset til Universitetets 200-årsjubileum - klar til å danne rammen om nye arrangementer. Edvard Munchs 11 monumentale veggmalerier har blitt renset, og lokalet har blant annet fått ny scene og tekniske løsninger.

Åpningsarrangementet

Espen Beranek Holm var konferansier, og introduserte kveldens talere: Statsminister Jens Stoltenberg og universitetets rektor, Ole Petter Ottersen. 

Det var Filharmonien som sto for det musikalske, og de spilte en rekke kjente stykker. Eivind Groven, Fartein Valen, Knut Nystedt, Arne Nordheim, Pauline Hall, Frederick Delius og Edvard Bræin sto alle på programmet.

De ulike elementene ble knyttet sammen med kjappe replikker på karakteristisk vis av kveldens konferansier.
 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook