Hopp til hovedinnhold

Drammen 200 år

Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja besøkte Drammen søndag kveld, i anledning feiringen av byens 200-årsjubileum. Det ble et innholdsrikt besøk, med både historie, kultur, elvecruise og jubileumsforestilling.

19.06.2011

Kongen og Dronningen innledet besøket med sightseeing fra K/B Stjernen. Ferden gikk opp Drammenselven helt til Landfalløybrua og ned til Papirbredden. Underveis fikk Kongeparet høre om byens historie, de senere årenes byutvikling og arbeidet for et miljøvennlig bysentrum.

Ypsilon - nytt bysymbol

I land i Drammen, var Grønland brygge på Papirbredden første stopp for Kongeparet. Her ble det en kort spasertur på Drammens nye bysymbol, den prisbelønte Ypsilon Bro.

Gangbroen har et spenn på 90 meter, og knytter sammen kunnskapsparken på Grønland med byparken på Bragernes. Navnet "Ypsilon" har den fått fordi den ovenfra ser ut som en Y. I 2008 fikk Ypsilon Bro “European Steel Bridges Award”.

Union scene

Deretter besøkte Kongeparet Union Scene, kulturhuset som holder til i de gamle papirhallene på Grønland. Union Scene huser mange aktører og det legges stor vekt på flerkulturell formidling og internasjonal kulturutveksling. I dag var det den 16-årige pianisten Jonas Folvik Aune fra Drammen kulturskole som stod for det kunstneriske innslaget.

Kongen og Dronningen besøkte også Glasshytta til glasskunstner Kari Ulleberg og på Grønland Torg overvar Kongeparet musikalske innslag med klassisk indisk musikk og vokalist Sunada Sharma. Videre besøkte kongeparet Papirbredden kunnskapspark og ble der orientert om de forskjellige virksomhetene bygget rommer.

Jubileumsforestilling

Etter besøket på Papirbredden gikk ferden ned elven og til Honnørbryggen. Der ble Kongeparet tatt imot med blomster og ledsaget til Bragernes Torg hvor jubileumsforestillingen fant sted.

Over 400 aktører bidro med sang, musikk, dans og akrobatikk under den musikalske festforestillingen.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook