Hopp til hovedinnhold

Besøkte sykehus

DD.MM. Kongen og Dronningen besøkte Ullevål sykehus i ettermiddag, mens DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte Ringerike sykehus, der mange av de skadde fra Utøya har fått hjelp og behandling.

24.07.2011

Ullevål universitetssykehus har tatt imot de hardest skadde etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet og tragedien på Utøya. Totalt har 31 personer blitt brakt til Ullevål for behandling eller observasjon, hvorav 18 kritisk eller alvorlig skadet.

Kong Harald og Dronning Sonja besøkte sykehuset i følge med helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. De møtte en av de skadede pasientene, i tillegg til representanter for personalet som har gjort en slik innsats disse dagene.

Kronprinsparet på Ringerike sykehus

Totalt ble 35 skadde tatt i mot ved Ringerike sykehus etter Utøya, hvorav de fleste nå er utskrevet. Kronprinsparet møtte tre av de fem pasientene som fremdeles er innlagt på sykehuset, og fikk høre deres sterke historier.

I løpet av det to timer lange besøket samtalte Kronprinsparet også med personell som har deltatt i det viktige arbeidet det siste døgnet.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook