Hopp til hovedinnhold

Se Gardens drilloppvisning

Fredag 21. august 13.30 holder Hans Majestet Kongens Garde drilloppvisning på Slottsplassen. Kongeparet ser oppvisningen fra Slottsbalkongen, og alle er velkomne som tilskuere på plassen.

20.08.2015

3. Gardekompani er Gardens musikk- og drillkompani. Kompaniet består av omlag 130 vernepliktige, og etter å ha trent høsten og vinteren gjennom, deltar gardistene på konserter, tattooer, oppvisninger og andre arrangementer i inn- og utland.

På Slottsplassen

Om sommeren er hovedvaktskiftet på Slottsplassen en av Oslos turistattraksjoner. Noen dager er vaktskiftet utvidet med musikktropp - og noen ganger får de besøkende se en full drilloppvisning i verdensklasse.

Det er tradisjon gjennom mange år at Kongen og Dronningen overværer en av disse oppvisningene om høsten, og det er altså dette som finner sted fredag. Garden vil marsjere fra Akershus festning og oppvisningen på Slottsplassen starter klokken 13:30.

 

Kongeparet overværer H.M. Kongens gardes drilloppvisning på Slottsplassen, august 2010 (Foto: Det kongelige hoff. Inngangsbilde: Scanpix)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook