Hopp til hovedinnhold

Levanger i 1000 år

Levanger feirer sitt 1000-årsjubileum i år, og i dag var Hans Majestet Kong Harald til stede ved den offisielle åpningen av Trønderhallen. I kveld vil Kongen også være til stede når teaterforestillingen Raud Vinter har sesongpremiere på torget i Levanger.

26.08.2011

Starten på utviklingen av det samfunnet som skulle bli dagens Levanger er tidfestet 1000 år tilbake i tid. Det er sagalitteraturen som forankrer jubileet, da den kan fortelle at skalden Gunlaug Ormstunge døde her på Levanger en gang mellom 1008 og 1012.

Jubileet har vært feiret i hele år, med offisiell åpning på torget 1. januar og flere markeringer året gjennom. I dag var det offisell åpning av Trønderhallen.

Trønderhallen

Hallen som fikk sin offisielle åpning i dag, har vært i bruk siden februar og rommer både svømmehall og idrettshall. Her er det lagt til rette for håndball, basketball, volleyball og badminton, i tillegg til gode muligheter for klatring. Det finnes både konferansefasiliteter og festsal, og hallen kan ta opp mot 2000 tilskuere.

Ved et 1000-årsjubileum er det nærliggende å reflektere over røtter og identitet, og Levanger er historisk grunn. I talen sin i dag, understrekte Kong Harald viktigheten av å ta vare på denne historien, samtidig som et jubileum også må se framover, mot det som skal komme. Trønderhallen er et viktig element i så måte:

- Anlegget symboliserer overgangen til en ny tid for idretts- og kulturlivet i Levanger. Måtte dette bli et sted for nye tanker og opplevelser og en møteplass for folket på tvers av generasjoner og interesser. Jeg håper anlegget blir til stor glede og nytte for dere alle.

Raud Vinter

Senere i kveld er det klart for premiere på den nye oppsetningen av det historiske stykket Raud Vinter. Forestillingen er settes opp på torget i Levanger, og tar for seg hendelsene rundt det såkalte Levangeropprøret i 1851.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook