Hopp til hovedinnhold

Ikke glem!

I år er det 10 år siden Benjamin Hermansen ble drept på Holmlia. Hans Majestet Kong Harald var til stede da Treffpunkt Holmlia i dag arrangerte "Glem ikke – Benjamin 10 år etter".

19.09.2011

Drapet på 15 år gamle Benjamin Hermansen fant sted på Holmlia i Oslo 26. januar 2001. Drapet var rasistisk motivert, og vakte avsky landet over. Fakkeltoget i Oslo noen dager etterpå samlet 40.000.

I forbindelse med Oslo kommunes OXLO-uke 2011 arrangerer Treffpunkt Holmlia et todelt dialogmøte med ungdom i nærmiljøet. Kong Harald var til stede på arrangementets første del. Her fikk alle 10. klassingene, i tillegg til gjester som statsråd Audun Lysbakken og byrådsleder Stian Berger Røsland, møte et knippe engasjerte mennesker fra nærmiljøet og samfunnslivet generelt.

Det ble holdt flere appeller under arrangementet, blant annet fra:

  • Beatrice Jaquotot, journalist og venn av Benjamin
  • Marta Virk fra Ungdomsrådet i bydel Søndre Nordstrand
  • Camilo Heredia, leder av GatekunstAkademiet og opphavsmann til ”Song to Benjamin”
  • Kari Helene Partapuoli, leder av Antirasistisk senter
  • Barne, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

I tillegg framførte elever fra Holmlia skole tekster. Hannah Wozene Kvam var konferansier under arrangementet.

Men hva nå?

Under andre del av arrangementet møtte en gruppe ungdommer kunnskapsminister Kristin Halvorsen til samtale om hvordan det er å vokse på Holmlia i dag. Temaet her var ikke tilbakeskuende, men at kampen mot rasisme og fremmedfrykt kan aldri avsluttes: ”Glem ikke - men hva nå?”
 

Arrangøren av dagens tilstelning var naboforumet "Treffpunkt Holmlia" - et samarbeid mellom Deichmanske bibliotek på Holmlia og Holmlia kirke.
 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook