Hopp til hovedinnhold

Global Dignity Day

I dag ble Global Dignity Day arrangert på mer enn 150 videregående skoler over hele landet. Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ledet Dignity Day på Stovner videregående i Oslo.

20.10.2011

Den 20. oktober 2008 ble Global Dignity Day arrangert for første gang. Skoler i over 20 land deltok i markeringen den gangen. I dag ble dagen markert for fjerde gang, med 50 land og alle kontinenter representert.

Kronprins Haakon ledet arrangementet på Stover videregående skole. De to andre grunnleggerne av Globald Dignity, Pekka Himanen og John Hope Bryant var også med på Stovner, der de fikk høre elevene fortelle sine egne verdighetshistorier.

Kronprinsen oppsummerte til slutt og utfordret elevene slik:
 

"Hver og en av dere er en leder. Det er noen som ser opp til dere - på fotballbanen, i klasserommet, i skolegården, i familien... Tenk på hvordan du vil bruke det lederskapet!"


Hva er Global Dignity?

Global Dignity er en uavhengig og ideell organisasjon. Den har tre mål:

  • å skape en global samtale om verdighet
  • å promotere verdighetsbasert lederskap
  • å diskutere verdighet med ungdom gjennom såkalte Dignity Days på skoler.

Målet med en Dignity Day er å gjøre elevene bevisste på hva verdighet innebærer, i eget og andres liv, og hvordan dette kan være med å definere noe den enkelte kan gjøre for å bidra til en positiv forskjell i verden.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook