Hopp til hovedinnhold

"Jul på Slottet"

DD.MM. Kongen og Dronningen inviterer for første gang til TV-sendt julekonsert på Det kongelig slott.

01.12.2011

Kongeparet har invitert 200 ungdommer fra de fire prosjektene som Kronprinsparets Fond samarbeider med, til en julekonsert i Slottets Store festsal. Samarbeidsprosjektene er «Kjør for livet», «GatekunstAkademiet», «Pøbelprosjektet» og «Arbeidsinstituttet».

Ungdommene kommer fra Trondheim, Oslo, Stavanger og Drammen.

«Jul på Slottet»

På julekonserten kommer unge, norske artister til å fremføre tradisjonelle julesanger samt nyskrevne låter. Artistene som medvirker er Marit Larsen , Vinni, Stein Torleif Bjella, Katzenjammer, Gunhild Sundli, Ida Jenshus, Moddi, Ingrid Olava og Samsaya. Andre medvirkende er Kringkastingsorkesteret og DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen.

- Vi er stolte og glade for at akkurat disse artistene tok utfordringen fra Fondet, og ønsker å jobbe sammen med oss for vår hjertesak, sier Kronprinsparet.

Konserten sendes på NRK lørdag 17. desember.

Kronprinsparets fond

Artistene er de samme som deltar på juleplaten «Vi tenner våre lykter» hvor en del av overskuddet går til Kronprinsparets Fond.

Kronprinsparets Fond ble etablert da Kronprinsparet giftet seg i 2001. Da Fondet ble relansert i forbindelse med 10-årsmarkeringen av bryllupsdagen i år, fremstod Fondet med et nytt fokus. I årene som kommer skal Kronprinsparets Fond støte konkrete prosjekter som skaper arenaer for mestring og deltakelse for ungdom – å styrke ungdoms muligheter i en sårbar livsfase.

– Det å jobbe med ungdom er både noe av det viktigste og noe av det morsomste vi gjør. Mange unge har ressurser som ikke fanges opp, og for noen kan det være en stor utfordring. Gjennom Fondet ønsker vi å bidra til at unge blir sett - så de kan bruke sine muligheter og bidra i felleskapet. Da står vi sterkere rustet til å skape det Norge vi ønsker oss for fremtiden, sier Kronprinsparet.

Kronprinsen spiller gitar sammen med gruppa Katzenjammer under innspillingsdagene til "Vi tenner våre lykter"

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook