Hopp til hovedinnhold

Julekonsert på Slottet

I kveld inviterte Deres Majesteter Kongen og Dronningen for første gang til julekonsert fra Store festsal på Det kongelig slott. Konserten vil bli vist på NRK lørdag 17. desember.

15.12.2011

Konserten ble arrangert i samarbeid med Kronprinsparets fond, og gjestene i Store festsal var 200 ungdommer og andre representanter for prosjektene Kjør for livet, GatekunstAkademiet, Pøbelprosjektet og Arbeidsinstituttet.

Både Kong Harald og Dronning Sonja, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit, Marius, Prinsesse Ingrid Alexandra og Prinsesse Märtha Louise var til stede under konserten.

- En helt spesiell kveld

- Dette er en helt spesiell kveld for oss, sa Kronprinsparet, og i kveld ønsket Kronprinsen og Kronprinsessen å dele denne konserten med ungdommene i salen og med alle som vil få anledning til å se konserten på Tv senere.

Både tradisjonelle julesanger og nyskrevne låter sto på programmet. På scenen, rigget for anledningen, sto i hovedsak unge, norske artister. De fire jentene i Katzenjammer var først ut med «Vi tenner våre lykter», fulgt av Ingrid Olava, Samsaya, Stein Torleif Bjella, Gunnhild Sundli, Vinni, Moddi, Ida Jenshus og Marit Larsen. Alle med musikalsk støtte fra Kringkastingsorkesteret.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit takket alle som bidro til denne kvelden, før Ingrid Olava avsluttet konserten med Deilig er jorden. Hun fikk følge, både av de andre artistene og publikum.

Vi tenner våre lykter

Artistene i kveld er de samme som deltar på juleplaten «Vi tenner våre lykter» hvor en del av overskuddet går til Kronprinsparets fond.
 

Julekonsert fra Store festsal på Slottet (Video: Tore Meek, ScanpixNTB)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook