Hopp til hovedinnhold

Åpningen av Kilden

H.K.H. Kronprinsregenten var fredag kveld i Kristiansand på åpningen av Kilden teater- og kulturhus for Sørlandet. Festforestillingen med sangere, dansere og Kristiansand Symfoniorkester trakk fullt hus.

06.01.2012

Åpningsforestillingen var en smakebit på noe av det som sørlendingene kan vente seg de kommende årene.

Fra scenen ble det servert utdrag fra musikaler og opera som West Side Story, Tryllefløyten, Barbereren i Sevilla, Les Misérables, Carmen og Evita, med både internasjonale og lokale artister.

Sørlandets nye landemerke

Det nye teater- og konserthuset huser Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Kilden skal også slippe til amatører og artister innen andre sjangre. Bygget vil også være et møtested for kurs, konferanser og ulike arrangementer.

Kilden teater- og kulturhus har fire publikumssaler og plass til over 2200 personer, med unik akustikk. Det siste innen akustiske løsninger gjør det mulig å kjøre alt fra rockekonserter til symfonisk musikk.

La ned grunnstenen

Kilden ligger på Odderøya i Kristiansand i innseilingen til Kristiansand havn. I august 2009 la H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ned grunnstenen til det nye teater- og kulturhuset.

I november i fjor var H.M. Kongen i Kilden i forbindelse med et møte med krigsseilere og 100-årsjubileet for dampskipet Hestmanden.

Huset eies av Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Aust-Agder fylkeskommune og Grimstad kommune.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook