Hopp til hovedinnhold

Regjeringsjubileum i Danmark

Denne helgen er deres Majesteter Kongen og Dronningen i København i anledning regjeringsjubileet. Det er i dag 40 år siden Hennes Majestet Dronning Margrethe II av Danmark tiltrådte tronen, etter sin far Kong Frederik IX.

14.01.2012

Jubileet markeres med en rekke arrangementer denne helgen, og i ettermiddag var Kongeparet til stede under en mottakelse i København der overborgermester Frank Jensen var vertskap.

Ankomst i karet

De kongelige gjestene var på plass i Rådhushallen da Dronning Margrethe og hennes mann, H.K.H. Prins Henrik ankom rådhuset i karet. Gullkareten ble bygget i 1840 og benyttes ved spesielle anledninger. I dag ble kareten trukket av seks hester og ledsaget av gardehusarer gjennom Københavns gater fra Amalienborg slott til rådhuset.

Jubileumskantate

I Rådhushallen framførte 560 korsangere, akkompagnert av Greve Harmoniorkester og Tivoligardens musikkorps, en nyskrevet jubileumskantate av Anders Koppel og Niels Brunse. Programmet inneholdt også andre elementer med overraskelser for jubilanten.

Ute på Rådhusplassen var det satt opp storskjerm slik at publikum kunne følge med på underholdningen i hallen, og etter konserten trakk musikerne ut på plassen der de ledet an i allsang.

Etter mottakelsen gikk Dronning Margrethe og Prins Henrik ut på rådhusbalkongen og hilste alle som var møtt fram for å feire Dronningen.

Festforestilling

I kveld vil Kong Harald og Dronning Sonja være til stede ved en stjernespekket festforestilling i Danmarks Radios konserthus. Det vil bli musikk, opera og ballett fra de siste fire desennier - en tidsreise gjennom de førti årene Dronning Margrethe har regjert Danmark.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook