Hopp til hovedinnhold

Mottok Birkebeinerplaketten

Prinsesse Astrid, fru Ferner ble tildelt Skiforeningens høyeste utmerkelse, Birkebeinerplaketten, under Holmenkollsøndagen 11. mars. Prinsessen får utmerkelsen for sin store interesse for skisport generelt og Holmenkollrennene spesielt.

11.03.2012

Det var i forbindelse med Prinsesse Astrids 80-årsdag 12. februar at styret i Skiforeningen besluttet å tildele Prinsessen denne hedersbevisningen. Birkebeinerplaketten tildeles enkeltpersoner for fortjenstfullt arbeid for Skiforeningen eller for utbredelse av skisport og friluftsliv.
 

Prinsesse Astrid, fru Ferner har vært til stede på omlag 70 Holmenkollrenn. Om man ser bort fra de første leveårene og krigsårene, er det ikke mange renn i Kollen Prinsessen har gått glipp av.


Overrekkelsen fant sted i pausen i hopprennet søndag. Plaketten ble overrakt av styreleder Ole Fr. Anker-Rasch og generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen.


Holmenkollsøndag

Også i år har Prinsesse Astrid fulgt rennene i Holmenkollen. I følge med Hans Majestet Kongen, har Prinsessen vært til stede fredag og lørdag på langrenn, kombinert og hopp for damer, i tillegg til damenes tremil og hopprennet for herrer i dag, søndag.


Under hopprennet hadde Kong Harald og Prinsesse Astrid også selskap av Dronning Sonja, Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus på Kongetribunen.

 

Prinsesse Astrid, fru Ferner ble tildelt Skiforeningens høyeste utmerkelse, Birkebeinerplaketten, under Holmenkollsøndagen 11. mars (Foto: Per Arne Bustnes (arenaproduksjonen) / NRK arkiv)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook