Hopp til hovedinnhold

Åpning av kvinnesenteret Stella

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag Stella kvinnesenter for å markere åpningen i Oslo. Kronprinsessen har selv vært involvert i planlegging og oppbygging av senteret.

12.03.2012

Oslo Røde Kors står bak prosjektet som har som mål å styrke kvinners muligheter til selvutvikling, selvrealisering og økt deltakelse i samfunnet.

Kronprinsessen fikk en omvisning i de lyse og åpne lokalene som ligger sentralt plassert i Oslo sentrum. Omvisningen var det prosjektleder Marianne Bockelie, frivillig Iryna Hoxhaj og deltaker Fatima Hassan som stod for. Senteret tilbyr internettkafé, veiledningstjeneste, aktiviteter og kurs innen arbeidsliv, nettverksbygging og helse.

Fra idé til virkelighet

I 2008 og 2009 var Kronprinsesse Mette-Marit med i prosjektgruppen i Røde Kors som la det idémessige grunnlaget for Stella kvinnesenter. Lederen i Oslo Røde Kors, Randi Hammerstrøm, kunne vise fram en tegning som Kronprinsessen laget på et av prosjektgruppemøtene – et tenkt bilde av hvordan Stella kunne se ut. I dag var det hele blitt virkelighet, og Oslos ordfører Fabian Stang kunne foreta den offisielle åpningen.

100 frivillige

Stellas målgruppe er i hovedsak kvinner med minoritetsbakgrunn, men er også et tilbud til andre kvinner som opplever utfordringer i forhold til helse, manglende nettverk, dårlig økonomi eller vanskeligheter med å komme inn på jobbmarkedet.

Her har de 100 frivillige tilknyttet senteret mye å bidra med.

Hele 49 % av landets innvandrerkvinner med ikke-vestlig bakgrunn er bosatt i Oslo og Akershus, og det er nettopp i hovedstaden at mange av utfordringene er størst. Røde Kors ønsker å gripe fatt i denne utfordringen, og være en pådriver til å få andre aktører involvert med felles mål - til felles løft.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook