Hopp til hovedinnhold

Minnestund på Evenes

Hans Majestet Kongen var til stede under minnestunden på Evenes i dag. Den høytidelige seremonien ble holdt til minne om de fem som omkom da C-130J Hercules styrtet ved Kebnekaise.

18.03.2012

- Fem av våre beste er omkommet under øvelse Cold Response 2012. Vi tenker først og fremst på de etterlatte som sitter igjen med det største tap. Hele det norske forsvaret og det norske folk er berørt av denne tragiske hendelsen. Våre ord blir fattige i møte med det ufattelige, sa prest Knut Espen Høidalen under minneseremonien på Evenes Militære Luftstasjon i dag.

I tillegg til Kong Harald, var også forsvarsminister Espen Barth Eide til stede sammen med forsvarssjefen og generalinspektøren i Luftforsvaret.

Etter seremonien mottok Kongen en nærmere orientering ulykken fra lederen av Forsvarets operative hovedkvarter.

Hercules

Hercules er forsvarets transportfly, og har som hovedoppgave å transportere personell og materiell for Forsvaret. Flyene gir også støtte til norske spesialstyrker og er klare til å bidra ved sivile kriser, som nødhjelpsaksjoner og liknende.

Cold Response 2012

Minnestunden i dag var i regi av militærøvelsen Cold Response som finner sted over store deler av Nord-Norge i disse dager. Øvelsen samler mer enn 16.000 soldater fra 14 land og det forulykkede flyet var en del av denne øvelsen.

Avdelinger som deltar på øvelsen har tatt en stridspause i dag, og flere gjennomfører egne gudstjenester og minneseremonier.

Kong Harald vil følge Cold Response mandag, og blant annet besøke flere av enhetene som deltar.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook